MSC


VisSpecialist Almelo vindt duurzaamheid zeer belangrijk in tijden van overbevissing en aantasting van onze natuurlijke omgeving. Het ecosysteem van de oceanen moet zich kunnen herstellen om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen.

Het MSC ziet er op toe dat gemaakte afspraken worden nagekomen en geeft hiervoor een keurmerk uit. VisSpecialist Almelo heeft dit MSC-keurmerk en draagt daarmee bij aan een schonere wereld.

DUURZAME VISMARKT
Het MSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet om van de vismarkt een geheel duurzame vismarkt te maken. Hiervoor geeft de organisatie MSC-certificaten uit. Met dit keurmerk kunnen klanten kiezen voor vis-, schaal- en schelpdierproducten die onafhankelijk beoordeeld en gecertificeerd zijn. Het garandeert ook dat de vangst verantwoord en traceerbaar heeft plaatsgevonden.

CHAIN-OF-CUSTODY
MSC werkt samen met 's werelds grootste bedrijven en is hét keurmerk op het gebied van wild gevangen vis. Met de Chain-of-Custody wordt er voor gezorgd dat het hele proces, van vangst tot klant, gecontroleerd wordt en duurzaam verloopt. Als het keurmerk gegeven is betekent dit niet automatisch dat deze geldig blijft. Elk bedrijf moet verantwoording blijven afleggen voor zijn daden. Hét kenmerk van de betrouwbaarheid van het MSC-keurmerk.

Klik hier voor de website van MSC