HOLLANDSE NIEUWEUiteraard ontbreekt de handschoongemaakte haring niet in ons assortiment.

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2% vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet bestaan. Vanaf eind mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16% heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarop Hollandse Nieuwe wordt gevist. Dit duurt doorgaans tot juli. Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16% vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. In zes weken wordt de voorraad gevangen die de rest van het jaar verkocht wordt als maatjesharing en zoute haring.

In het Warenwetbesluit Visserijproducten staat omschreven dat uitsluitend in de maanden mei tot en met september de aanduiding "nieuwe haring", "Hollandse Nieuwe" of "nieuwe maatjes" mag worden gebruikt.

Omdat de vis op diverse manieren gebruikt kan worden, leveren wij de clupea harengus (haring) gezouten, gemarineerd, gerookt en gebakken.

Onze gezoute haring heeft het MSC-Keurmerk en is duurzaam gevangen. Voor meer informatie over ons haringassortiment of als u nog wensen of ideeën heeft, kunt u ons bereiken via 'Contact'.