ASC


VisSpecialist Almelo is naast MSC-gecertificeerd ook ASC-gecertificeerd. Wat voor wild gevangen vis het MSC-keurmerk is, is voor gekweekte vis het ASC-keurmerk. Het ASC-keurmerk garandeert dat het kweekbedrijf aantoonbaar goed omgaat met de natuur en geen onnodig gebruik maakt van antibiotica en chemicaliën.

Kweekvis neemt wereldwijd in omvang toe. Daarom is het belangrijk dat het kweken van vis op verantwoorde wijze gebeurt. Verantwoorde kweek ziet toe op behoud van de naturrlijke omgeving en biodiversiteit, behoud van de waterreserves en het voorkomen van vervuiling met afvalwater en chemicaliën. 

ONAFHANKELIJK
Het ASC (Aquaculture Stewardship Council) is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die zich inzet voor een verantwoorde manier van kweken van vis. Het ASC ziet er op toe dat kwekerijen goed omgaan met de natuur en zich houden aan productie-eisen en arbeidsomstandigheden van personeel.

TROTS
VisSpecialist Almelo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is trots dat het ASC-keurmerk gevoerd mag worden. Gekweekte vis van VisSpecialist Almelo is op een duurzame manier gekweekt, dat zie je, dat voel je, dat proef je.

Klik hier voor de website van ASC