VERLEDEN TOT HEDEN


Het familiebedrijf VisSpecialist Almelo staat al decennialang bekend om zijn hoge kwaliteit vis en optimale servicegerichtheid. Wat begon als een droom van een 15-jarige Scheveningse jongen is nu uitgegroeid tot een zeer succesvolle organisatie. Een innovatief bedrijf dat visproducten levert aan instellingen, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants en grootverbruikers in heel Nederland.


Als jonge jongen stond Piet Beekhuizen, oprichter en directeur van VisSpecialist Almelo, in de marktkraam van zijn ouders op diverse markten in Nederland. In 1976 werd zijn droom werkelijkheid. Samen met zijn vrouw Corrie opende hij op het Almeloplein in Den Haag zijn eerste viswinkel, Vishandel Almelo. VisSpecialist Almelo was een feit.

GOUDEN GREEP
Na enkele jaren begon de vishandel, naast de verkoop aan consumenten, met het leveren van verse, gebakken en gerookte vis aan verzorgingshuizen, ziekenhuizen, gevangenissen en bedrijfsrestaurants. Dit bleek een gouden greep en in 1988 werd de tweede vestiging van VisSpecialist Almelo in de Theresiastraat geopend. Het familiebedrijf bleef groeien en richtte zich op innovatie en ontwikkeling, waardoor in 1992 een bedrijfspand aan de Scheveningse haven werd aangekocht. Dit pand  was na twee jaar alweer te klein.


GROEIPLANNEN
Een nieuwe fabriek bouwen in Scheveningen duurde te lang wegens de gemeente. Daardoor streek VisSpecialist Almelo in 1994 neer in Katwijk. Aan de Ambachtsweg werd een bedrijfsruimte (2600m²) gekocht die wel aan de groeiplannen van het ambitieuze bedrijf kon voldoen. De winkels in Den Haag werden aan de medewerkers overgedragen en het moederbedrijf ging zich richten op het produceren van gebakken en gepocheerde vis als landelijke leverancier voor instellingen en grootverbruikers.


INNOVATIE
Door de uitbreiding van onze diepvriesproducten was het noodzakelijk om een grotere diepvriesruimte te creëren.  Een 2e pand aan de Scheepmakerstraat (1000m²) in Katwijk werd in 2001 aangekocht. In het begin werd deze oppervlakte alleen gebruikt als vriezer en opslag. In 2009 werd een gedeelte omgebouwd tot productieruimte voor convenience producten. Door de grote vraag van diepvriesproducten is eind 2011 begonnen met de aan- en verbouw van een grotere diepvries.  Het vrieshuis biedt plaats aan 700 palletplaatsen en is voorzien van verrijdbare stellingen. VisSpecialist Almelo kan door alle ontwikkelingen, tot op de dag van vandaag, de topkwaliteit, voor een eerlijke prijs, blijven bieden aan zijn afnemers. Een volwassen geworden bedrijf, met nog steeds de ambitie van een jongeman op zoek naar innovatie en vernieuwing.

 

Scheveningen haven, 2e Zeesluisdwarsweg 1992-1994


 

Katwijk, Scheepmakerstraat 2001 - hedenKatwijk, Ambachtsweg entree 1994-heden


's Hertogenbosch, voorouders op marktplein


 


Den Haag, Almeloplein 1976-1994


 

 


Den Haag, Theresiastraat 1988-1994


 

 


Katwijk, Ambachtsweg zijkant Herenweg 1994-heden